personal data protection policy

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 

Η προσωπική εταιρεία «Γεώργιος Ραυτόπουλος – Υπηρεσίες θεάματος» (στο εξής «Εταιρεία») με έδρα την οδό Φρύνης 20, Ν. Ερυθραία (υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων), θέτει το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας Dienasty.gr ως μέγιστη προτεραιότητα και μεριμνά για την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητά τους. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ως σκοπό να σας ενημερώσει για το πώς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, τους σκοπούς της επεξεργασίας καθώς και για τα δικαιώματά σας, που απορρέουν από την εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων.

  1. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς και για ποιους σκοπούς;

Η Εταιρεία μας συλλέγει προσωπικά δεδομένα από εσάς με δυο τρόπους ανάλογα με την επιλογή σας να εγγραφείτε ή μη στην ιστοσελίδα μας.

(α) Δεδομένα που συλλέγουμε από εγγεγραμμένους χρήστες

Εφόσον επιλέξετε να εγγραφείτε ως χρήστε στην ιστοσελίδα μας, θα συλλέξουμε από εσάς τον (α) ονοματεπώνυμό σας, (β) τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και (γ) το ιστορικό των αγορών σας.

Με την εγγραφή σας αυτή, θα σας ζητήσουμε να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη, με τη χρήση μοναδικών κωδικών ασφαλείας (username & password).

(β) Δεδομένα που συλλέγουμε από μη εγγεγραμμένους χρήστες

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας στην ιστοσελίδα μας ακόμα και αν δεν επιθυμείτε να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε προφίλ χρήστη. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσουμε από εσάς κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, σας (α) το ονοματεπώνυμό σας, (β) τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email) και (γ) προαιρετικά την Εταιρεία στην οποία εργάζεστε.

(γ) Δεδομένα που συλλέγουμε από όλους τους χρήστες που πραγματοποιούν αγορές

Τόσο από τους εγγεγραμμένους όσου και από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες που πραγματοποιούν αγορές μέσω της ιστοσελίδας μας συλλέγουμε δεδομένα οικονομικών συναλλαγών (π.χ. στοιχεία πιστωτικών καρτών)

Τα ως άνω προσωπικά δεδομένα συλλέγονται από την Εταιρεία μας αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπούς της διενέργειας συναλλαγών στην ιστοσελίδα μας και της επικοινωνίας μας μαζί σας, για την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας, την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σας καθώς και την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων (μόνο μέσω email) σε σχέση με προϊόντα και υπηρεσίες μας. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να σας στέλνουμε ενημερωτικά μηνύματα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε και μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό σας. Μπορείτε να παράσχετε τη συγκατάθεσή σας αυτή κάνοντας κλικ στον σχετικό σύνδεσμο κατά την εισαγωγή των στοιχείων σας στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση αυτή ή να διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών προωθητικού υλικού ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στην Ενότητα 5.

Οι νομικές βάσεις της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι (α) η εκτέλεση της παραγγελίας και η ολοκλήρωση των αγορών σας (εκτέλεση σύμβαση πώλησης), και (β) η συγκατάθεσή σας για τη λήψη ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω SMS.

  1. Πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και για πόσο διάστημα τα τηρούμε;

Η Εταιρεία μας συλλέγει μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία απολύτως απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών μας και την ικανοποίηση των ως άνω σκοπών επεξεργασίας. Τα προσωπικά αυτά στοιχεία θα τηρούνται στα αρχεία της Εταιρείας μας για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από την τελευταία σας αγορά, ή –εφόσον πρόκειται για εγγεγραμμένο χρήστη – για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από την διαγραφή σας από χρήστη. Το χρονικό αυτό διάστημα αποτελεί χρόνο παραγραφής των πιθανών αξιώσεων μάς και διασφαλίζει την αποτελεσματική άσκησή τους.

  1. Ποιοι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν ανακοινώνονται σε κανέναν τρίτο και διαχειρίζονται αποκλειστικά και μόνο εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της Εταιρείας μας. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι ακόλουθες περιπτώσεις:

(α) Η κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων που αφορούν την εκτέλεση και εκκαθάριση των ηλεκτρονικών πληρωμών σας μέσω πιστωτικής κάρτας σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, με σκοπό την εκτέλεση της πληρωμής.

(β) Η κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων που είναι απολύτως απαραίτητα για την εκτέλεση της παραγγελίας σας σε συνεργαζόμενες με εμάς μεταφορικές εταιρείες ή/και εταιρείες courier για το σκοπό της εκτέλεσης της παραγγελίας σας. Οι συνεργάτες αυτοί λειτουργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία και επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο στο όνομα και για λογαριασμό της εταιρείας μας, σύμφωνα με τις οδηγίες μας και όχι για δικό τους όφελος.

(γ) Η κοινοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων σε αρμόδιες αρχές, δικαστήρια ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες, όταν αυτό απαιτείται από την εφαρμοστέα νομοθεσία, καθώς και για τη θεμελίωση και άσκηση των δικαιωμάτων και αξιώσεών μας.

  1. Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών σας

Η Εταιρεία μας αναγνωρίζει ως ζήτημα μείζονος σημασίας την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και των συναλλαγών και για το λόγο αυτό λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλισή τους. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα προστατεύει τα μέλη της από τυχόν υποκλοπές στοιχείων με την μέθοδο κρυπτογράφησης. Κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα τα στοιχεία σας παραμένουν κρυπτογραφημένα και άρα μη ορατά από τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Η κρυπτογράφηση ισχύει σε όλα τα στάδια και όλες τις διαδικασίες συναλλαγής και αποστολής προσωπικών σας δεδομένων από και προς την ιστοσελίδα μας, και εφαρμόζεται και στα στοιχεία των καρτών σας.

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι (α) ο Κωδικός Εισόδου (e-mail ή username) και (β) ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση στη σελίδα σας με απόλυτη ασφάλεια. Μπορείτε να μεταβάλλετε τους ανωτέρω κωδικούς οποτεδήποτε και όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και της απόκρυψης τους από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, άλλως η Εταιρεία μας δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε τους ως άνω κωδικούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση παρόμοιων ή εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών, χρησιμοποιώντας ει δυνατόν όχι μόνο γράμματα και αριθμούς αλλά και σύμβολα για και τη δημιουργία των κωδικών σας.

  1. Τα δικαιώματά σας και πώς να τα ασκήσετε

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την πρόσβαση, διόρθωση και διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που τηρούνται από την Εταιρεία μας, καθώς και τα δικαιώματα περιορισμού και εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας υπό τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται στην εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων. Έχετε επιπρόσθετα το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένο κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο και να ζητήσετε τη διαβίβασή τους σε τρίτο.

Σε περίπτωση που έχετε συγκατατεθεί στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις από την Εταιρεία μας μέσω SMS ή έχετε μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στην επιλογή «Unsubscribe» που βρίσκεται σε όλα τα email που λαμβάνετε από εμάς.

Τα ως άνω δικαιώματα καθώς και η ανάκληση της συγκατάθεσής σας μπορούν να ασκηθούν  με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@dienasty.gr.

Τέλος, διατηρείτε πάντοτε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά σας με οποιονδήποτε τρόπο.